Вопрос опытным фултаймерам и PIXу

Поиск и предложения по работе.
Аватара пользователя
polkov
Житель
Сообщения: 916
Зарегистрирован: 24 мар 2010, 10:16
Откуда: оттуда
Контактная информация:

Re: Вопрос опытным фултаймерам и PIXу

Сообщение polkov » 23 ноя 2010, 04:28

Еше одна ошибка - за то самое письмо обешали заплатить дофига а заплатили всего 3к (в несколько раз меньше).
Компания уверят что ето ошибка - и вот-вот перечислит остаток.

Там кстати у них еше одна фишка - зарплата платится с лагом в 2 или 3 недели.
Если умножить зарплату за ети недели на кол-во работников, да на 1% годовых (если по простому положить в банк) - то получится около 1млн в год.
Мелочь - а руководству наверняка приятно.

Аватара пользователя
polkov
Житель
Сообщения: 916
Зарегистрирован: 24 мар 2010, 10:16
Откуда: оттуда
Контактная информация:

Re: Вопрос опытным фултаймерам и PIXу

Сообщение polkov » 08 мар 2011, 03:46

Парень пожаловался в министерство труда и вот ресультат-
компанию заставили доплатить компенсацию за отпуск.

Может кому будет полезно -
Расчеты от него другим уволенным горемыкам:


From Company HR:
*Company provides full time permanent employees with vacation time. As per your original letter of offer, your vacation time is based on accruing 1.67 days per month of active service.*

It means till last day of service for client.
Company doesn't add following to vacation time calculation formula:
-2 weeks *on bench* (but we are company's employee and it's still regular work for the Company)
-termination period/pay

Example of calculation:
employee worked 6 month in current year (till Jul 1) on client account and got salary (during 6 months) = 40k (hour rate = around 40CAD). Then the employee was on 2 weeks bench and then laidoff. He worked in company 3 years.

company calculation - 1.67 days * 6 months * 8 hours * 40 = 3206.4 of vacation pay

Calculation by law -
2 weeks bench - 80 hours * 40 = 3200
3 weeks termination pay - 120 hours * 40 = 4800
(40000 salary + 3200 bench + 4800 termination ) * 8% = 3840 of vacation pay

Difference - 3840 - 3206 = 634CAD.

Employers do *mistakes*. But why I am not suprised that probability theory doesn't work and they do *mistakes* only from my pocket?

= = =
If you sign Final Release letter -
I called to Ministry of Labour - they told that I can claim in any case because company cannot break the law and pay less than minimal standards by law.

= = =

From Ontario labour law (they use 4% for regular 2 weeks vacation, we should use 8% because of 4 week vacation):

1.*Vacation pay is also payable on termination pay but not on severance pay.* from
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... cation.php

2.Example from link
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... cation.php

*Paying vacation pay owing when employment ends

Jenna was hired on April 1, 2005 and had a standard vacation entitlement year. On March 31, 2006 she had earned two weeks of vacation time and 4% of the wages earned in the vacation entitlement year as vacation pay. Her employer scheduled her vacation for the two-week period beginning June 1 and her vacation pay was to be paid prior to the commencement of that vacation. However, Jenna quit her employment on May 15, 2006. When she quit, her employer was required to pay her the vacation pay earned in the vacation entitlement year April 1, 2005 to March 31, 2006 plus the vacation pay earned in her last (incomplete) vacation entitlement year (being 4% of the wages she earned between April 1, 2005 and May 15).*

3.Example from
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... nation.php


Sarah has worked for three and a half years. Now her job has been eliminated and her employment has been terminated. Sarah was not given any written notice of termination.

Sarah worked 40 hours a week every week and was paid $12.00 an hour. She also received four per cent vacation pay. Because she worked for more than three years but less than four years, she is entitled to three weeks' pay in lieu of notice.

1.

Sarah's regular wages for a regular work week are calculated:

$12.00 an hour × 40 hours a week = $480.00 a week
2.

Her termination pay is calculated:

$480.00 × 3 weeks = $1,440.00
3.

Then her vacation pay on her termination pay is calculated:

4% of $1,440.00 = $57.60
4.

Finally, her vacation pay is added to her termination pay:

$1,440.00 + $57.60 = $1,497.60

Result: Sarah is entitled to $1,497.60.



4.Links
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... nation.php
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... erance.php
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... cation.php
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/ ... cation.php
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/forms/claim.php


Вернуться в «Работа»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 10 гостей