WHERE TO EAT...The Best Places...
PARIS
Bistrot Paul Bert, 18 Rue Paul Bert
Septime, 80 Rue de Charonne
L'Avant-Comptoir, 9 Carrefour de l'Odeon
Du Pain et des Idées, 34 Rue Yves Toudic
Au Passage, 1 bis, Passage Saint-Sebastien
Berthillon Ice Cream, 29-31 Rue Saint-Louis en I'lle
Urfa Durum, 58 Rue du Faubourg Saint-Denis
Frenchie, 5-6 Rue du Nil
Les Cocottes de Christian Constant, 135 Rue Saint-Dominique
Le Chateaubriand, 129 Avenue Parmentier (near our house, second seating 930pm)
Rue Mouffetard market, 129 Rue Mouffetard
L'ilot (seafood) 4 Rue de la Corderie
Zerda Cafe (african/moroccan) 15 Rue Rene Boulanger
Breizh Cafe (crepes, cheap) 109 rue Vieille du Temple
La Rose de Damas (syrian), 6 Bvd. St. German
A la Biche au Bois (near Gare de Lyon), 45,avenue Ledru-Rollin
La Régalade Saint-Honoré, 123 rue Saint-Honoré
Ze Kitchen Galerie (more upscale and expensive) 4, rue des Grands Augustins
Zebulon Palais Royal (near the Louvre), 10, Rue de Richelieu
Florence Kahn Bakery and Delicatessen (jewish), 24, rue des Ecouffes | 4th arondissement
Pirouette, 5 rue Mondétour
Les Pinces (casual seafood), 29 Rue du Bourg Tibourg
http://uk.chez-jenny.com/, 39 boulevard du Temple
L'Alsacien (pub), 6, Rue Saint Bon
http://www.10best.com/destinations/fran ... tisseries/
l'Ambassade d'Auvergne, 22, Rue du Grenier Saint-Lazare
LYON:
Le Canut et Les Gones, 29 Rue Belfort 4th
Le Jean Moulin, 22 rue Gentil
Le Garet, 7 Rue du Garet (bouchon)
Le Bouchon Des Filles, 20 Rue Sergent Blandan
Daniel et Denise, 156 Rue de Crequi (higher quality bouchon)
La Meuniere, 11, rue Neuve, (higher quality bouchon)
La Tassée, 20 Rue de la Charite (fine dining,
http://www.latassee.fr/en/menu-restaurant-lyon)
Le Gourmet de Seze, 129 Rue de Seze (fine dining)
L'Alexandrin, 83 Rue Moncey, (fine dining,
http://www.lalexandrin.fr/)
Les Terrasses De Lyon, 25 montée, (fine dining)
http://www.luxuryhotellyon.co.uk/restau ... -menu-lyon
chocolate shop Bernachon, 42 Cours Franklin Roosevelt
Markets: Marché de la Croix Rousse, marche Quai Saint-Anotine, Les Halles.
Saisons
http://www.institutpaulbocuse.com/en/re ... restaurant