Akka писал(а):Everglade писал(а):Дрожжи вроде говорят вредно в больших кол-вах есть... можно и без дрожжей тесто сделать... хотя оно не будет таким пышным и воздушным как на дрожжах
Будут вам пирожки... накормим всех на Каморке... а заодно и клиентов побольше наберём и реклама будет

Содовое тесто? Не поделитесь рецептом - давно хочу попробовать (в детстве ела на Кубани у родственников, но рецепта нет)
Не уверена ,что в правильном разделе, но вот

:
For the dough
Ingredients
3 1/2 cups flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
1 tablespoon granulated sugar
1/2 cup cold butter
2 large eggs
1 cup sour cream
Directions
Sift the flour, baking powder, salt, and sugar into a bowl. Cut the butter into 1/2-inch cubes and add it to the flour. Cut the butter into the flour with a pastry knife until it is the consistency of oatmeal.
In another bowl, whisk the eggs and sour cream together until it is smooth.
Add the egg mixture to the flour mixture and stir into a mass. Remove the dough ball to a floured counter and knead for a few minutes to make a smooth dough. Cover the dough ball and chill it in the refrigerator for an hour.