Since 2010, according to procurement and tender documents collated from the communications watchdog, Roskomnadzor, Russian authorities have been busy making sure that Sorm equipment is properly installed in the Sochi region; and several local ISPs were fined when it was discovered they had failed to install Omega, the Sorm device recommended by the FSB.
One record from Roskomnadzor shows that last November, the ISP Sochi-Online was warned officially for "failing to introduce the required technical equipment to ensure the functioning of Sorm".
Mobile networks in Sochi have also been significantly updated. In June, Rostelecom, Russia's national telecom operator, launched a 4G LTE network around Sochi, pledging the fastest Wi-Fi networks in Olympic history, free of charge. But simultaneously, according to documents seen by our investigation, Rostelecom is installing DPI ("deep packet inspection") systems on all its mobile networks, a technology which allows the FSB not only to monitor all traffic, but to filter it.
In a ceremony on Red Square on Sunday afternoon, the president, Vladimir Putin, held the Olympic flame aloft and sent it on its epic journey around the country, saying Russia and its people had always been imbued with the qualities of "openness and friendship", making Sochi the perfect destination for the Olympics.
But government procurement documents and tenders from Russian communication companies indicate that newly installed telephone and internet spying capabilities will give the FSB free rein to intercept any telephony or data traffic and even track the use of sensitive words or phrases mentioned in emails, webchats and on social media.
камон, по сравнению с NSA это производит впечатление детской игры в войнушку. Один только Сочи против всемирной сети наблюдения, с серверами в посольствах и еще хз где и чем...
Биркин писал(а):камон, по сравнению с NSA это производит впечатление детской игры в войнушку. Один только Сочи против всемирной сети наблюдения, с серверами в посольствах и еще хз где и чем...
почему бы вам, Биркин, не открыть в таком случае тему про всемирную сеть. С удовольствием почитаем что вы там накопаете ...
Заодно в той теме напишите кто из, скажем, канадских провайдеров уже установил оборудование, дающее NSA возможность беспрепятственного доступа и фильтрования, а кто пока проштрафился, но обязательно исправится. Очень хочется знать.
Gadi писал(а):
Заодно в той теме напишите кто из, скажем, канадских провайдеров уже установил оборудование, дающее NSA возможность беспрепятственного доступа и фильтрования, а кто пока проштрафился, но обязательно исправится. Очень хочется знать.
Gadi писал(а):
Gadi писал(а):
O, в наших рядах растет еще один проф.
Это означает, что вы не согласны?
Ага, я не согласен с такими, шитыми белыми нитками, отмазками...
Действия NSA неслабо опустили репутцию Штатов вообще, и американских IT компаний в частности...
КГБешные игры в Сочи это просто детский лепет по сравнению с тем, что вытворяет NSA...
Проф. Преображенский писал(а):ЗЫ: Я бы попросил не упоминать меня всуе.
Gadi писал(а):
Действия NSA неслабо опустили репутцию Штатов вообще, и американских IT компаний в частности...
КГБешные игры в Сочи это просто детский лепет по сравнению с тем, что вытворяет NSA...
Можете просить дальше
да я же не против, пускай Биркин выдает про NSA, но является ли наличие "повешенных негров" основанием не писать про "сочинский заповедник"?
Gadi писал(а):
да я же не против, пускай Биркин выдает про NSA, но является ли наличие "повешенных негров" основанием не писать про "сочинский заповедник"?
а я разве говорил что не надо писать про Сочи? Пишите на здоровье, я только контекста добавил, таксказать пут сингс ин перспектив
и да, если вы думаете что штучки NSA никак не касаются Канады - синк эгейн
NSA Spying On Canadians, CSEC Capable Of Similar Surveillance: Experts
“There is no border,” Ronald Deibert, head of the University of Toronto’s Citizen Lab, told the Toronto Star. “The way telecommunication traffic is routed in North America, the fact of the matter is about 90 per cent of Canadian traffic — no one really knows the exact number — is routed through the United States.”
That data passes through “filters and checkpoints” and is “shared with third parties, with law enforcement and of course intelligence agencies that operate in the shadows,” he said.
But Canada may be carrying out its own versions of mass, warrantless surveillance; at the very least, experts say, treaties Canada has signed and clauses in national security laws give Canada’s government the legal leeway to do so.
Unbeknownst to most Canadians, Canada has laws on the books enabling monitoring that are very similar to the controversial provisions of the USA Patriot Act.
Gadi писал(а):
Кстати, я не против слежки в Сочи и не против действий NSA. Я подробно не разбирался с действиями NSA, но считаю, что спецслужбы по определению должны иметь доступ ко всему, что возможно. Хорошим парням нечего скрывать.
Это как например запрещать гинекологу смотреть на то, что надо лечить.
Проф. Преображенский писал(а):Кстати, я не против слежки в Сочи и не против действий NSA. Я подробно не разбирался с действиями NSA, но считаю, что спецслужбы по определению должны иметь доступ ко всему, что возможно. Хорошим парням нечего скрывать.
Проф. Преображенский писал(а):Кстати, я не против слежки в Сочи и не против действий NSA. Я подробно не разбирался с действиями NSA, но считаю, что спецслужбы по определению должны иметь доступ ко всему, что возможно. Хорошим парням нечего скрывать.
Веб-камеру-то в своей спальне уже поставили?))
"Хорошим парням нечего скрывать."
Хотите посмотреть на мой голый зад? Хотите стать доктором?