ПОГОВОРИМ О ПОМИДОРАХ
Правила форума
Пожалуйста, ознакомьтесь с правилами данного форума
Пожалуйста, ознакомьтесь с правилами данного форума
- bazilio
- Маньяк
- Сообщения: 2595
- Зарегистрирован: 16 мар 2006, 22:06
- Откуда: Ladner, BC
ПОГОВОРИМ О ПОМИДОРАХ
Вот каждый год жду появления на фармах помидор из оканагана. Таких промидор нет больше нигде(ну может ещё под Одессой и в республиках средней азии). Мясистые, сочные,вкусные и с самым настоящим запахом полевых помидоров. Зделаешь салатик с огурчиками и с лучком,зальёшь сметанкой(на любителя,можно конечно и растительным масличком) и балдеешь. Пойдёт к любым фоткам зделаным Максимом с его завтраками и далже больше.всё остальное типа с теплиц, со штатов, с мексики это просто дрэк. кто ещё любитель помидор-ваше мнение.(любителей пива попрошу не переводить тему на пиво опять!)

Последний раз редактировалось bazilio 29 авг 2007, 13:20, всего редактировалось 2 раза.
-
oblom
- Читатель
- Сообщения: 10786
- Зарегистрирован: 20 фев 2003, 22:04
- Alusya
- Графоман
- Сообщения: 6765
- Зарегистрирован: 06 июл 2006, 10:52
- Откуда: Coquitlam, bc
- amigo
- Житель
- Сообщения: 501
- Зарегистрирован: 20 янв 2007, 16:28
- Откуда: Moscow-Vancouver-????
Мы тоже сначала растроились.oblom писал(а):с помидорами - жопа, ты прав, только оканаганские катят
Потом нашли в wholefoods.
Разноцветные,мясистые,неправильной формы.
Не хуже среднеазейбарджанских или среднеузбекских.
Сейчас они и в других местах появились.
Лучшие из них - бурые.
Последний раз редактировалось amigo 31 авг 2007, 01:42, всего редактировалось 1 раз.
-
tuda_i_obratno
- Маньяк
- Сообщения: 3528
- Зарегистрирован: 14 авг 2007, 19:42
Еще немного и будет диета "100 miles". Я не решила пока для себя, как к ней относится. С одной стороны, вроде разумно - но уж больно хлопотно.
http://100milediet.org/
10 Reasons to Eat Local Food
Eating local means more for the local economy. According to a study by the New Economics Foundation in London, a dollar spent locally generates twice as much income for the local economy. When businesses are not owned locally, money leaves the community at every transaction. (reference)
Locally grown produce is fresher. While produce that is purchased in the supermarket or a big-box store has been in transit or cold-stored for days or weeks, produce that you purchase at your local farmer's market has often been picked within 24 hours of your purchase. This freshness not only affects the taste of your food, but the nutritional value which declines with time.
Local food just plain tastes better. Ever tried a tomato that was picked within 24 hours? 'Nuff said.
Locally grown fruits and vegetables have longer to ripen. Because the produce will be handled less, locally grown fruit does not have to be "rugged" or to stand up to the rigors of shipping. This means that you are going to be getting peaches so ripe that they fall apart as you eat them, figs that would have been smashed to bits if they were sold using traditional methods, and melons that were allowed to ripen until the last possible minute on the vine.
Eating local is better for air quality and pollution than eating organic. In a March 2005 study by the journal Food Policy, it was found that the miles that organic food often travels to our plate creates environmental damage that outweighs the benefit of buying organic. (reference)
Buying local food keeps us in touch with the seasons. By eating with the seasons, we are eating foods when they are at their peak taste, are the most abundant, and the least expensive.
Buying locally grown food is fodder for a wonderful story. Whether it's the farmer who brings local apples to market or the baker who makes local bread, knowing part of the story about your food is such a powerful part of enjoying a meal.
Eating local protects us from bio-terrorism. Food with less distance to travel from farm to plate has less susceptibility to harmful contamination. (reference)
Local food translates to more variety. When a farmer is producing food that will not travel a long distance, will have a shorter shelf life, and does not have a high-yield demand, the farmer is free to try small crops of various fruits and vegetables that would probably never make it to a large supermarket. Supermarkets are interested in selling "Name brand" fruit: Romaine Lettuce, Red Delicious Apples, Russet Potatoes. Local producers often play with their crops from year to year, trying out Little Gem Lettuce, Senshu Apples, and Chieftain Potatoes.
Supporting local providers supports responsible land development. When you buy local, you give those with local open space - farms and pastures - an economic reason to stay open and undeveloped.
http://100milediet.org/
10 Reasons to Eat Local Food
Eating local means more for the local economy. According to a study by the New Economics Foundation in London, a dollar spent locally generates twice as much income for the local economy. When businesses are not owned locally, money leaves the community at every transaction. (reference)
Locally grown produce is fresher. While produce that is purchased in the supermarket or a big-box store has been in transit or cold-stored for days or weeks, produce that you purchase at your local farmer's market has often been picked within 24 hours of your purchase. This freshness not only affects the taste of your food, but the nutritional value which declines with time.
Local food just plain tastes better. Ever tried a tomato that was picked within 24 hours? 'Nuff said.
Locally grown fruits and vegetables have longer to ripen. Because the produce will be handled less, locally grown fruit does not have to be "rugged" or to stand up to the rigors of shipping. This means that you are going to be getting peaches so ripe that they fall apart as you eat them, figs that would have been smashed to bits if they were sold using traditional methods, and melons that were allowed to ripen until the last possible minute on the vine.
Eating local is better for air quality and pollution than eating organic. In a March 2005 study by the journal Food Policy, it was found that the miles that organic food often travels to our plate creates environmental damage that outweighs the benefit of buying organic. (reference)
Buying local food keeps us in touch with the seasons. By eating with the seasons, we are eating foods when they are at their peak taste, are the most abundant, and the least expensive.
Buying locally grown food is fodder for a wonderful story. Whether it's the farmer who brings local apples to market or the baker who makes local bread, knowing part of the story about your food is such a powerful part of enjoying a meal.
Eating local protects us from bio-terrorism. Food with less distance to travel from farm to plate has less susceptibility to harmful contamination. (reference)
Local food translates to more variety. When a farmer is producing food that will not travel a long distance, will have a shorter shelf life, and does not have a high-yield demand, the farmer is free to try small crops of various fruits and vegetables that would probably never make it to a large supermarket. Supermarkets are interested in selling "Name brand" fruit: Romaine Lettuce, Red Delicious Apples, Russet Potatoes. Local producers often play with their crops from year to year, trying out Little Gem Lettuce, Senshu Apples, and Chieftain Potatoes.
Supporting local providers supports responsible land development. When you buy local, you give those with local open space - farms and pastures - an economic reason to stay open and undeveloped.
- ingvar
- Маньяк
- Сообщения: 2554
- Зарегистрирован: 26 июл 2006, 11:19
- Откуда: Vancouver
-
tuda_i_obratno
- Маньяк
- Сообщения: 3528
- Зарегистрирован: 14 авг 2007, 19:42
сторонники подхода 'eat locally' предлагают в сезон покупать ягоды, овощи, фрукты - и делать разнообразные заготовки. Ягоды замораживать, яблоки можно сушить, а морковь, картофель и прочее лежит до весны... или не лежит, если это зимние салаты, лечо и т.д.ingvar писал(а):can you eat local apples, tomatoes and all the green stuff in winter?
идея в том, что фрукты-овощи-ягоды, выращенные рядом, вовремя собранные, в замороженном виде все-таки полезнее, чем бледные и жесткие собратья из далеких стран.
не знаю, не знаю. хлопотно опять же.
- ingvar
- Маньяк
- Сообщения: 2554
- Зарегистрирован: 26 июл 2006, 11:19
- Откуда: Vancouver
-
tuda_i_obratno
- Маньяк
- Сообщения: 3528
- Зарегистрирован: 14 авг 2007, 19:42
- ingvar
- Маньяк
- Сообщения: 2554
- Зарегистрирован: 26 июл 2006, 11:19
- Откуда: Vancouver
-
tuda_i_obratno
- Маньяк
- Сообщения: 3528
- Зарегистрирован: 14 авг 2007, 19:42
ОК. А бананы откуда везут?ingvar писал(а):Не замечал продуктов из Испании и Италии здесь. Они поставляют в Европпу и Скандинавию. Норвегия сильно зависит от их импорта, но Norwegian FOOD STANDARDS are much higher than that of Canada.
Посмотрела флайер в СуперСторе - большинство продуктов из Канады и Штатов. Плюс какие-то апельсины затесались из Южной Африки, кое-что из Мексики.
Но ведь и Канада, и Штаты - огромные страны. Откуда дровишки? Может быть, в тысячах км остюда колосились эти помидорки. Ну не знаю. Так ли сильно пропадают в них витамины, как это преподносится?
В общем, мороки много с этой диетой "100 милль", есть ли серьезные преимущества... не уверена. Но на рынок с корзинкой приятнее ходить, приятнее покупать у фермеров, чем в супере.
Последний раз редактировалось tuda_i_obratno 29 авг 2007, 16:07, всего редактировалось 2 раза.
- ingvar
- Маньяк
- Сообщения: 2554
- Зарегистрирован: 26 июл 2006, 11:19
- Откуда: Vancouver
-
tuda_i_obratno
- Маньяк
- Сообщения: 3528
- Зарегистрирован: 14 авг 2007, 19:42
- ingvar
- Маньяк
- Сообщения: 2554
- Зарегистрирован: 26 июл 2006, 11:19
- Откуда: Vancouver
- Stanislav
- Mr. Minority Report
- Сообщения: 45658
- Зарегистрирован: 19 окт 2005, 16:33
- Откуда: Moscow - Richmond - New Wesт - Burnaby - PoCo
Какие витамины! Они же колосились в банках с водой и разведенными там удобрениями! Да еще привили им гены акулы - против томатных болезнейtuda_i_obratno писал(а):Короче, нужен спец. Чтобы сказал нам - все фигня, витамины в этих томатах не пропадают, можно есть - хоть из Мексики, хоть из Африки.